Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават и в началото на новата седмица

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия в понеделник, 2 юни продължава да поевтинява, следвайки наклонността от предходната седмица.

Стойността на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 80,81 $ за барел, което е намаляване с 0,30 $ (0,37%) под равнището на предходната сесия. При затваряне на търговията в петък тези контракти спаднаха с 0,77 $ (0,9%) до 81,11 $ за барел.

Фючърсите за юли за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) поевтиняват с 0,27 $ (0,35 %) до 76,72 $ за барел. При затваряне на предходната търговия фючърсите за този вид се намалиха с 0,92 $ (1,2%) до 76,99 $ за барел.

Участниците на пазара правят оценка резултатите от срещата на ОПЕК+ през почивните дни. Както и преди година страните, участващи в организацията не престават квотите за рандеман за цялата последваща година.

Осем страни отпред със Саудитска Арабия и Русия непринудено ще понижават добива на  нефт в допълнение към своите квоти и ще продължат съкращенията от 1,7 млн. барела дневно, които стартираха от май 2023 година и настоящи за 2024 година и 2025 г.

В допълнение, рестриктивните мерки за 2,2 млн.б/д, настоящи през първото и второто тримесечия на 2024 година ще бъдат продължени до края на септември 2024 година След това тези ограничавания на месечна база в разстояние на година ще понижават, само че този развой може или да бъде спрян или анулиран според от обстановката на пазара.

Играчите правят оценка и опциите за развиване на обстановката в Близкия изток, където започва опит за определяне на помирение.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР