Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола опитват да наваксат вчерашния спад

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия на 18 април, четвъртък, се покачват едва в опит за възобновяване след понижението при предходната сесия до най-ниското равнище за последните три седмици.

Цената на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се покачва с 0,28 $ (+ 0,32%)  в съпоставяне със цената при затварянето на предходната сесия до 87,57 $ за барел. В сряда тези контракти се намалиха с 2,73 $ (3%) до 87,29 $ за барел.

Фючърсите за месец май за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 82,87 $ за барел, което е нарастване с 0,18 $ или 0,22%. При затваряне на предходната търговия договорите за този вид поевтиняха с 2,67 $ (3,1%) до 82,69 $ за барел.

Пазарът регистрира данните за запасите от горива в Съединени американски щати, оповестени от министерство на енергетиката в сряда. Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 2735 хиляди барела до 459,993 млн. барела, съгласно данните от седмичния отчет на министерство на енергетиката на Съединени американски щати. Стоковите ресурси от бензин са спаднали с 1154 хиляди барела – до 227,377 млн.барела. Резервите от дестилати са намалели с 2760 хил.барела, достигайки 114,968 млн. барела.

Участниците на пазара реагират и на опасенията, че Федералния запас на Съединени американски щати ще остави лихвата на по-високо равнище от упованията на пазара, както и на прогнозите за несигурната икономическа конюнктура, а надлежно и на търсенето на нефт от Китай.

Влияние върху търговците на нефт оказват и изказванията на Съединени американски щати за връщане на глобите против Венецуела, поради това, че президентът на страната Николас Мадуро не е извършил обещанието си за осъществяване на почтени и свободни избори. Санкциите влизат в действие в четвъртък при временен интервал от 45 дни, при който фирмите ще би трябвало да изпълнят отговорностите си по подписани контракти.

Очаква се и решение за въвеждане на наказания против Иран, а терзанието идва от сигнали, че те ще се отразят значително и на иранския нефт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР