Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се връщат към ръст в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия се връщат към покачване вследствие на новата вълна от опасения за вероятен конфликт сред Иран и Израел. В четвъртък, базирайки се на осведомени източници, The Wall Street Journal заяви, че офанзивата на Иран против Израел се чака през идващите 24-48 часа.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се повишава  до 90,22 $ за барел, което е нарастване с 0,48 $ (0,53%) по отношение на цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък договорите за този вид се намалиха с 0,74 $ или 0,8 % до 89,74 $ за барел.

Фючърсите за месец май за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 85,62 $ за барел – увеличени с 0,60 $ (0,71 %) При затваряне на предходната търговия цената на тези контракти се намали с 1,19 $ (1,4%) до 85,02 $ за барел.

Наблюдателите на пазара означават, че спорът и в частност опасенията за намесата на Иран в този неспиращ спор в Близкия изток ще поддържат наклонността за растеж на цената на петрола. Само при отбягване на геополитическите опасности може да бъде спряна и ескалацията на цената на петрола.

Участниците на пазара са в очакване на отчета на Международната организация за енергетика, който би трябвало да бъде оповестен по-късно през днешния ден.   

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР