Цените на двата основни сорта петрол в понеделник стартират с

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник стартират с
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в началото на новата седмица

Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник започват с намаляване. Като съществена причина за това наблюдаващите на пазара показват новината за това, че Кувейт и Саудитска Арабия могат в края на тази година да реализират съглашение за обновяване на добива в неутралната зона. Това оказа въздействие върху спада на цените още в петък.

Разбира се новините към комерсиалното съглашение САЩ-Китай не престават да са измежду водещите фактори за пазара.

Неутралната зона е с повърхност от над 5,7 хиляди квадратни километра и е основана в границите на съглашение сред Кувейт Саудитска Арабия през 1922 година. През 1970 година страните се договарят за разделянето на тази зона, присъединявайки по половината към своите територии при общо потребление на петролните запаси. Заради споровете през 2014-2015 година, производството на нефт в тази зона, от която могат да се добиват по 500 хиляди барела дневно бе спряно. В неделя министърът на петрола на Кувейт изрази вяра, че страните ще съумеят да реализират изясняване на обстановката до края на годината.

Влияние върху цените оказаха и данните за сондажната интензивност в Съединени американски щати. Според компанията за услуги в бранша Baker Hughes, броят на настоящите сондажни платформи в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 18 броя – до 685.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР