Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта, 2

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта, 2
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да растат в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта, 2 юни нарастват след приемането на законопроекта за тавана на дълга в Съединени американски щати и данните на организацията за енергийна информация (EIA) към министерство на страната за запасите от горива. Пазарите в това време не изключват и вероятността ОПЕК+ да стигне до решение за понижаване на добива като опит за поддръжка на цените.

Стойността на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures пораства до 74,62 $ за барел, което е с 0,34 $ или 0,46% над цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък договорите за този вид нарастнаха с 1,68 $ или с 2,3 % до 74,28 $ за барел.

Цената на фючърсите за юли за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачва с 0,31 $ или 0,44 % до 70,41 $ за барел. В четвъртък при затваряне на търговията цената на договорите за вид WTI се увеличи с 2,01 $ или с 3% до 70,1 $ за барел.

Срещата на ОПЕК+ ще се организира във Виена на 4 юни и пазарите са в очакване на сигналите от срещата. Въпреки изказванията на доста анализатори, че не се чака ново понижаване на добива, някои от играчите на пазара не изключват този вид.

В допълнение пазарът регистрира и седмичния доклад на EIA към министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите от горива в страната. Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 4,49 млн. барела – до 459,66 млн. барела. Резервите от бензин са спаднали с 207 хиляди барела – до 216,07 млн. барела, а запасите от дестилати са се нараснали с 985 хиляди барела до 106,66 млн. барела.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР