Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин се връщат

...
Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин се връщат
Коментари Харесай

Петролът стартира с повишение на цените


Цените на двата съществени сорта нефт тази заран се връщат към растеж. В четвъртък петролът леко поевтиня след прогнозата на ОПЕК и новините към появилите се нови проблеми в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Септемврийският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран нараства с 0,42 $ или 0,63 % - до 66,94 $ за барел. В четвъртък цената се намали с 0,49 $ и при затварянето бе 66,52 $ за барел.

Котировките на фючърса за петрола вид WTI за август на борсата NYMEX се покачва с 0,36 $ или 0,6 % - до 60,56 $ за барел. Според данните от предходната сесия, цената понижава с 0,23 $ или 0,38 % и приключи на равнище от 60,20 $ за барел.

В сряда цената на Brent и WTI се увеличи до най-високото си равнище от месец май.

ОПЕК от своя страна резервира упованията си за растеж на търсенето на нефт през 2019 година с 1,14 млн. барела дневно – до 99,87 млн. барела дневно. През 2020 година, съгласно прогнозата, потреблението на нефт ще се усили с 1,14 млн. барела дневно. Тоест, търсенето на нефт в света ще надвиши равнището от 100 млн. барела дневно и ще доближи 101,1 млн. барела дневно, се споделя в доклада на ОПЕК.

Наблюдателите на пазара в последно време са обезпокоени от увеличаващите се неясноти към петролния пазар.

Влияние върху пазара оказват и комерсиалните връзки Съединени американски щати – Китай. В четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се изрече остро против китайската страна във връзка с упованията за изкупуване на селскостопанска продукция от Съединени американски щати.

В допълнение участниците на пазара през днешния ден ще наблюдават деликатно новините за бурята в Мексиканския залив, за която към този момент има упования, че ще прерасне в вихър. Спирането на активността на сондажните платформи там продължи и в сряда – 53 % от нефтодобивните и 45% от мощностите за рандеман на газ са спрени, сочат данните на службата за сигурност и екоконтрол на Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР