Цените на двата основни сорта петрол стартират във вторник със

...
Цените на двата основни сорта петрол стартират във вторник със
Коментари Харесай

Цените на петрола изртиват частично вчерашния спад

Цените на двата съществени сорта нефт започват във вторник със слаб растеж след мощния спад в понеделник. Въпреки това упованието е за довеждане докрай на февруари със спад.

Като фактори за смяната в тренда наблюдаващите показват постъпващите данни за възстановяване на подвижността в Китай, макар че съгласно тях на този стадий към момента са незадоволителни за по-голям оптимизъм на пазара.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 82,60 $ за барел, което е с 0,15 $ или с 0,18 % над цената при затварянето на предходната сесия. В понеделник договорите поевтиняха с 0,71 $ или с 0,9 на 100 до 82,45 $ за барел.

Срокът на априлските контракти изтича със затварянето на сесията във вторник. По-активно търгуваните майски фючърси за Brent нараства с 0,16 $ или с 0,2 % - до 82,2 $ за барел.

Фючърсите за април за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачват с 0,21 $ или с 0,28 % до 75,89 $ за барел. При затварянето на сесията в понеделник договорите за този вид поевтиняха с 0,64 $ или с 0,8 % до 75,68 $ за барел.

Все повече се ускоряват и упованията за ново повишаване на лихвата от страна Федералния запас. На този декор се чакат и данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати, само че наблюдаващите на този стадий регистрират по-високите равнища на запасите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваните на NYMEX размери.

Междувременно към прогнозите за растеж на цените през по-късни интервали от годината до 100 $ за барел не престават да се причисляват и нови анализатори.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР