Цените на двата основни сорта петрол се понижават по време

...
Цените на двата основни сорта петрол се понижават по време
Коментари Харесай

Цените на петрола отново се понижават след вчерашния еднодневен скок

Цените на двата съществени сорта нефт се намаляват по време на търговията в петък след най-високият, регистриран в историята растеж ден по-рано. Повишаването на цената на договорите за Brent и WTI в проценти е рекордно, регистрира Dow Jones Market Data.

В поддръжка на петролните цени се оказа известието за това, че Саудитска Арабия желае привикване на изключителна среща на ОПЕК+ за разискването на ново съглашение за ограничение на добива на нефт. „ Кралството приканва за незабавно осъществяване на среща на ОПЕК+ и други стани за реализиране на заслужено съглашение, което да възвърне салдото на петролния пазар “, се споделя в известие на осведомителната организация на страната.

Американският президент Доналд Тръмп от своя страна съобщи, че Русия и Саудитска Арабия може скоро да сключат съглашение по отношение на добива на нефт за възстановяване на обстановката на международните пазари.

„ Това би било добре за Русия и Саудитска Арабия. Надявам се, че те ще сключат съглашение – те ми споделиха това...Надявам се това да се случи скоро, уповавам се да го разгласят скоро “, е споделил Тръмп на конференция. Той още веднъж е повторил новината, която бе разпространяване още през вчерашния ден, че „ ограничението на добива може да е с 10 млн. барела дневно, а може да бъде и до 15 “

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че в диалогът си с управленията на Русия и Саудитска Арабия по тематиката за международните цени на петрола не са обсъждани вероятни отстъпки от страна на Съединените щати като ограничение на добива.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР