Цените на двата основни сорта петрол продължават позитивната си динамика

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават позитивната си динамика
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават, WTI прехвърли 60 долара за барел


Цените на двата съществени сорта нефт не престават позитивната си динамичност в сряда, включително и с помощта на поръчката от Русия за желанието си да се придържа към съглашението за ограничение на добива в границите на ОПЕК+. Както заяви във вторник министърът на енергетиката на Русия Александър Новак възнамерява към края на март да доближи плануваното равнище на рандеман на нефт от 228 хил.барела. Преди това сходно заявление направи и Саудитска Арабия.

Наблюдателите на пазара на нефт чакат консолидация на пазара в несъмнено време, в случай че не зародят опасения във връзка с международното търсене.

Американският институт за нефт (API) във вторник заяви за ненадейно покачване на запасите от нефт в страната за предходната седмица с 1,93 млн. барела.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран нараства с 0,23 $ или 0,34 % - до 68,20 $ за барел. Във вторник цената се увеличи с 0,76 $ или с 1,13 % и при затварянето бе 67,97 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,10 $ или с 0,17 % - до 60,04 $ за барел. Според данните от предходната сесия цената се увеличи с 1,12 $ или 1,9 % и приключи при равнище от 59,94 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР