Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за четвърти пореден ден

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се покачват умерено в границите на утринната търговия на 8 февруари, сочат данните. Това е четвърта поредна сесия, в която цените на петрола вървят в посока нагоре.

Цената на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към издание на данните пораства до 79,55 $ за барел – нарастване с 0,34 $ (0,43%) по отношение на цената при предходната търговия.  При затваряне на търговията в сряда договорите за този вид се усилиха с 0,62 $ или с 0,8 % до 79,21 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за март на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 74,16 $ за барел, което е нарастване по отношение на цената, реализирана при търговията в сряда с 0,30 $ или 0,41 %. При затваряне на предходната сесия цената по тези контракти се увеличи с 0,55 $ или с 0,8 на 100 до 73,86 $ за барел.

Според оповестения в сряда отчет на EIA, запасите от горива в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 5,52 млн. барела при предстоящ по-уверен растеж от анализаторите от 2,07 млн. барела.

Резервите от бензин са спаднали с 3,15 млн. барела, а на дестилати – с 3,22 млн. барела.

Както означават наблюдаващите, пазарът регистрира обстоятелството, че растежът на запасите от нефт в страната са провокирани от понижаване на работата на рафинериите в Средния Запад, поради проблеми с енергоснабдяването и прекъсването на работата на завода на BP в Индиана. Наблюдава се и затваряне на рафинерии за планов ремонт и в други щати.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР