Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават,

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават,
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават спада от предходната седмица

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се намаляват, откакто през предходната седмица към този момент беше регистриран най-съществения спад от лятото на предходната година.

Котировката на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към публикуването е на равнище от 70,90 $ за барел, което е намаляване по отношение на предходната търговия с 2,07 $ или с 2,84 %.  В петък договорите поевтиняха с 1,73 $ или с 2,3 % до 72,97 $ за барел.  Това бе най-ниското равнище от 20 декември.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спада до 64,78 $ за барел – намаляване с 1,96 $ или с 2,94 %.  При затварянето на търговията в петък договорите за този вид се намалиха с 1,61 $ или с 2,4 % до 66,74 $ за барел. Това е най-ниското равнище от 3 декември.

Сорт Brent през предходната седмица се срина със забележителните 11,85 %, а WTI – с близо 13 на 100, което е най-същественото намаляване от август предходната година за европейския нефт и от юни за американския.

Както означават анализаторите от MarketWatch, отрицателните настроения на петролния пазар се дължат на опасенията, че спешната обстановка в банковия бранш на Съединени американски щати може да предизвика криза в Съединени американски щати. Други анализатори се пробват да предвиждат по какъв начин този срив ще се отрази на софтуерния и зеления бранш, макар че към този момент към момента липсват точни данни за засегнатите от банковата рецесия компании.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР