Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията

...
Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт по време на търговията във вторник след първичния растеж се върнаха към намаляване, сочат данните от търговията.

Ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се намаляват до 78,78 $ за барел – спад с 0,75 $ или с 0,94 %. Вчера по време на търговията Brent преодоля равнището от 80 $ за барел за пръв път от октомври 2018 година.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спадат до 75,03 $ за барел или с 0,42 $ (0,56 %).

И двата сорта приключиха търговията в понеделник на най-високото равнище за последните три години.

Подемът във вторник в частност бе провокиран от терзанията на търговците за намаляването на запасите от горива в света при нарасналото търсене преди настъпването на зимния сезон.

По-късно обаче повишаването на $ докара до превръщане на наклонността и цените и на двата съществени сорта нефт започнаха да спадат. Индексът на $ се усили с 0,42 % до 93,78 пункта. Както е известно повишаването на $ се отразява отрицателно на търсенето на нефт, защото той става по-малко наличен при покупка в друга валута. Влияние върху цените оказва и така наречен корекционна динамичност. През предходните пет сесии петролът нарастна към 7 % вследствие на упованията за възобновяване на търсенето и рисковете към предложенията.

Участниците на пазара са в очакване на данните на Агенцията за енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите о горива в страната.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР