Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията

...
Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт по време на търговията в понеделник не престават да се покачват. Наблюдателите обръщат внимание на проблемите в работата на тръбопровода Colonial Pipeline вследствие на хакерска офанзива на 7 май. През този водопровод се доставят към 45 % от дизеловото гориво, потребявано на източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Дейността на тръбопровода към момента не е изцяло възобновена. В района бе оповестена изключителна обстановка, а по данни на организация Bloomberg зад хакерската атака може да е групировката DarkSide, която е похитила 100 гигабайта данни на компанията.

Стойността на фючърсите юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва до 68,90 $ за барел, което е растеж с 0,62 $ или с 0,91 % над цената при затваряне на предходната сесия. Според данните от търговията, в петък договорите нарастнаха с 0,19 $ или с 0,3 % - до 68,28 $ за барел.

Юнските фючърси за петрола вид WTI на NYMEX се усилват до 65,45 $ за барел или с 0,55 $ (плюс 0,85 %) над цената при затварянето на предходната сесия. Договорите за WTI в петък се усилиха също с 0,19 $ или с 0,3 % - до 64,9 $ за барел.

През предходната седмица Brent е поскъпнал с 2,3 %, а вид WTI – с 2,1 % по данни на Dow Jones Market Data.

При това данните, оповестени от американската нефтогазова компания Baker Hughes сочат, че броят на настоящите сондажни платформи за петрол и газ в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 8 до 448 броя.

В същото време специалистите обръщат внимание на спада на вложенията в този бранш и понижаване на геоложките изследвания.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР