Цените на двата основни сорта петрол леко поевтиняват, след повишението

...
Цените на двата основни сорта петрол леко поевтиняват, след повишението
Коментари Харесай

Петролът поевтинява незначително


Цените на двата съществени сорта нефт леко поевтиняват, след покачването в понеделник, с помощта на решението на ОПЕК да утвърди продължаването на договорката за ограничение на добива на нефт с още 9 месеца.

Влияние върху пазара оказват и сигналите за намаляване на икономическия напредък на международно равнище, като се покачват и опасенията за бъдещото търсене на нефт. Както разясняват специалистите, спадът е поради неприятните интернационалните знаци.

Търговците не престават да наблюдават деликатно и развиването на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Европейския съюз. Съединени американски щати заяви в понеделник за разширението на листата на европейските артикули, които може да бъдат подложени на покачване на митата, в случай че Европейски Съюз не предприеме ограничения във връзка с субсидирането на Airbus.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран се котира при равнище 65,03 $ за барел или с 0,05 % под равнището при затварянето. В понеделник договорът бе на равнище от 65,06 $ за барел, като означи покачване от 0,32 $.

Фючърсът за WTI за август на NYMEX поевтинява с 0,09 $ – до 59 $ за барел. На предходната сесия договорът се усили с 0,62 $ – до 59,09 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР