Цените на диамантите на международните пазари са спаднали средно с

...
Цените на диамантите на международните пазари са спаднали средно с
Коментари Харесай

Цените на диамантите са паднали с 18%

Цените на диамантите на интернационалните пазари са спаднали приблизително с 18 на 100 по отношение на най-високата им стойност, записана през февруари 2022 година, съгласно Глобалния показател на цените на необработените диаманти, съобщи Си Ен Би Си.
Прочетете още
Само от началото на годината тези скъпоценни камъни са поевтинели с 6,5 на 100 и цената им ще продължи да спада, предвиждат анализатори.

" Преди година еднокаратов натурален елмаз, с малко по-добро от междинното качество, струваше 6700 $, а в този момент същият елмаз се продава за 5300 $ ", съобщи за Си Ен Би Си анализаторът на пазара на скъпоценни камъни Пол Зимински.

" Диамантите са най-хубавият другар на едно момиче ", е една от най-прочутите изречения на починалата американска актриса Мерилин Монро. Но сега те не са обичани на вложителите, защото скъпоценните камъни поевтиняха значително през последните месеци, отбелязва Си Ен Би Си.

Диамантите и другите скъпоценности нарастнаха по време на пандемията от Covid-19, когато доста хора внезапно понижиха разноските си за развлечения и туристически пътувания. Някои от тях вложиха спестените средства в скъпоценни камъни, при което те нарастнаха. С утихването на пандемията и премахването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, хората започнаха да се връщат към предходния си метод на живот и още веднъж започнаха да харчат повече за пътувания и за визити на заведения. На този декор понижиха и средствата, които са склонни да отделят за покупката на диаманти, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Цените на диамантите започнаха да се намаляват и по-късно се сринаха ", отбелязва Анкур Дага, основен изпълнителен шеф на американската компания за онлайн търговия със скъпоценни камъни и бижута " Ангара Джулъри ".

Други аргументи за спада на цените на диамантите са все по-голямото предложение на синтетични диаманти, бавното икономическо възобновяване на Китай и нестабилната макроикономическа среда, означават специалисти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР