Цените на билетите до Хамбург и Стокхолм започват от 49.99

...
Цените на билетите до Хамбург и Стокхолм започват от 49.99
Коментари Харесай

Wizz Air базира още един самолет в София и открива нови линии

Цените на билетите до Хамбург и Стокхолм стартират от 49.99 евро Увеличават се честотите по 12 линии Новият аероплан значи още 500 хиляди седалки на година
Нискотарифната Wizz Air ще базира още един аероплан в София. Това заяви Роланд Тишнър, управител интервенции в самолетната компания. Така компанията ще има към този момент седем самолета в София и 11 в страната, като три са основани във Варна и един през летния сезон в Бургас.

Компанията разгласи и две нови дестинации от столицата. Това са Хамбург и Стокхолм, Скавста. Полетите ще стартират да се извършват от 13 декември, като билетите са към този момент в продажба. Началната цена е 49.99 евро. Тези до Хамбург ще бъдат три пъти седмично - вторник, четвъртък и събота, а до Стокхолм компанията ще лети два пъти седмично - вторник и събота.

От компанията към този момент оповестиха, че българският пазар пораства с към 20% над равнищата от 2019 година, както и че компанията ще оперира на 140% от потенциала си по отношение на 2019 година при приблизително възобновяване на пазара на 90%.
Реклама Още едни половин милион седалки
Освен двете нови линии, спомагателния аероплан ще даде опция на самолетната компания да усили потенциала си по още 12 линии, измежду които Мадрид, Ница, Женева и така нататък До дестинации като Барселона и Тел Авив компанията ще стартира да лети всеки ден, като сега полетите са пет пъти седмично.

С базирането на седми аероплан от компанията пресмятат увеличение на потенциала с още половин милион седалки на година. Или по 250 хиляди към и от София. Той ще сътвори непосредствено още 50 работни места и 200 подкрепящи косвено активността му. До момента на българския пазар Wizz Air е превозила 16 млн. пасажери, заетите са 500 души.
Накъде лети компанията
Плановете на самолетната компания са до края на десетилетието да разполага с 500 самолета, като в този момент на сметката си има 160. Броят на полетите път би трябвало да доближи 1 млн. годишно, а броят на пасажерите 170 млн. (За миналата 2021 година броят им е бил 22 млн. Разполага с 38 бази в 16 страни. Броят на маршрутите е над 1000, като каца на 182 летища). За да се случи всичко това, актуалният брой на чиновниците, който е към 6000, би трябвало да се усили до 20 хиляди, като това е и една от най-сложните задания.

Превозвачът стъпва на нискотарифен модел, употребяващ доста интензивно натоварване на самолетите, които имат за цел да престояват по към 30 минути на летището. Около 60% от летищата, на които каца, са второстепенни. Дистрибуцията е low cost - единствено през уеб страницата на самолетната компания. Флотът е съвсем еднотипен и нов, което значи ниски излъчвания и разноски за гориво. Поддръжката е аутсорсната главно на Lufthansa Technik.
Реклама Свързани публикации Wizz Air желае да утрои флота си до 2030 година 2 юни 2022, 16:45 Летен сезон по време на война 13 май 2022, 06:32 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР