Цените на бензиностанциите в Германия се понижиха, а пътниците започнаха

...
Цените на бензиностанциите в Германия се понижиха, а пътниците започнаха
Коментари Харесай

Германия в битка с инфлацията: месечен билет за 9 евро и отстъпка за гориво

Цените на бензиностанциите в Германия се намалиха , а пасажерите започнаха да заплащат единствено 9 евро на месец за публичен превоз, след в най-голямата европейска стопанска система задейства от през днешния ден ограничения за понижаване на инфлацията.

След като през последните месеци растежът на потребителските цени доближи нови върхове след нахлуването на Русия в Украйна, Германия отпуска 30 милиарда евро от хазната си , с цел да помогне на жителите и бизнеса да се оправят с казуса.

Сред най-очакваните от потребителите ограничения е намаляването на налога върху горивата до към 30 цента на литър бензин и 14 цента за дизел.  В Берлин водачите обявиха, че са били прелестно сюрпризирани от незабавното влияние върху цените на горивата, които паднаха под 2 евро за литър .

Никлас Гелауер , който зарежда на бензиностанция, където бензинът беше поевтинял до 1,88 евро за литър, а дизелът - до 1,87 евро , приветства тази стъпка.

" Разликата в цените на бензиностанциите е огромна. Не мога да се оправя без кола , по тази причина преди този момент чаках до вечерта, с цел да изпълня резервоара, защото тогава цените са по-ниски ", сподели 20-годишният юноша пред Агенция Франс Прес.

Здравната работничка Вероника Шолц споделя, че в последно време ѝ се постанова да употребява повече публичния превоз, защото шофирането е станало прекомерно скъпо.

" Хубаво е, че цените на бензина към този момент са по-ниски. Тъй като в последно време цените бяха толкоз високи, съм зареждала единствено тогава, което е било безусловно належащо ", сподели тя.
Междувременно пътуващите с публичния превоз бяха зарадвани от месечния билет от 9 евро, годен за локалните и районните рейсове, метрото и влаковете в цялата страна.

Билетът, който е в действие от юни до август и не може да се употребява за високоскоростни влакове, е субсидиран с 2,5 милиарда евро от държавните фондове и към този момент е употребен от 7 милиона души.

Стрес тест

Съществуват, обаче, опасения, че евтиният билет ще накара прекалено много хора да се включат в системата на публичния превоз, която мъчно може да се оправи с неочакваните напори.

Предвид идните летни отпуски влаковете, които пътуват до известни туристически дестинации, рискуват да бъдат претъпкани.

21-годишната студентка Аника Буркхардт е пътувала с другарка от северозападния град Бремен до Берлин. Те са пътували с рейс за дълги дистанции, само че възнамеряват да употребяват билета от 9 евро и да пътуват в бъдеще с районни влакове.

" Това е шест часа по-дълго, само че е по-евтино. Хубаво е, че ще се употребяват по-малко коли, само че районните влакове към този момент са доста цялостни и евентуално ще бъдат още по-пълни ", сподели тя. Предвид идния дълъг празничен уикенд чиновниците нервно следят основни направления.

Мартин Буркерт, заместник-председател на профсъюза на железничарите и транспортните служащи EVG, дефинира идния уикенд като стрес тест за железниците , като акцентира, че са налице проекти за деяние при изключителни обстановки.

" Ако на даден перон има прекалено много хора, полицията ще го освободи, с цел да могат влаковете да пътуват безвредно ", сподели той.

" Ако има заплаха цяла гара да се изпълни с прекомерно доста хора, тя ще бъде затворена. Ако влаковете са прекомерно цялостни, те ще би трябвало да бъдат освободени ", предизвести той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР