Цените на бензина и дизела в България са сред ниските

...
Цените на бензина и дизела в България са сред ниските
Коментари Харесай

Цените на бензина и дизела в България са сред ниските в ЕС

Цените на бензина и дизела в България са измежду ниските в Европейски Съюз, сподели Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация /БПГА/, който показа конкурентната среда в България на брифинг в столичен хотел. Той цитира данни на Европейска комисия. България в множеството случаи е измежду най-ниските цени за артикул без такси. Когато цената не е най-ниска, е нормално към междинната, посочи Бенчев. По думите му най-голямата разлика е към шест стотинки.
Данните показвали, че междинната цена на бензина в България през юни е 0,83 евро /с такси/. Във Франция през същия интервал цената му е 1,28 евро, в Гърция - 1,36 евро, Полша - 0,93 евро, Румъния - 0,87 евро. Средната цена за Европейски Съюз на бензина е 1,21 евро.
Средната цена /без такси/ в България за бензин А-95 за юни е 0,33 евро. В Гърция е 0,39 евро, в Румъния - 0,37 евро. Средната цена за Европейски Съюз е 0,39 евро, сочат данните.
При дизела този месец междинната цена в България е 0,84 евро. Във Франция е 1,18 евро, в Гърция - 1,11 евро, в Полша - 0,94 евро, в Румъния - 0,91 евро. Средната цена за Европейски Съюз е 1,09 евро, демонстрират данните, показани през днешния ден от БПГА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР