Цените на акциите на шведския производител на телекомуникационно оборудване Telefon

...
Цените на акциите на шведския производител на телекомуникационно оборудване Telefon
Коментари Харесай

Акциите на Ericsson падат, след като призна за възможно даване на подкупи в Ирак

Цените на акциите на шведския производител на телекомуникационно съоръжение Telefon AB L.M Ericsson се намалиха при търговията през днешния ден, откакто компанията заяви, че може да е " трансферирала " средства на терористичната организация " Ислямска страна " в Ирак.

Цените на акциите на компанията падат с 14% в Стокхолм, а депозитарните разписки са поевтинели с 13% при предварителната търговия в Ню Йорк.

Вътрешна инспекция, осъществен през 2019 година, е открила " съществени нарушавания на съблюдаване на сходството " по отношение на интервенции в Ирак, в това число вероятни корупционни заплащания и корист с консултанти и търговски сътрудници, се споделя в изказване на Ericsson, представено от Интерфакс.

" Разследването е разкрило също заплащания към медиатори и потреблението на различни транспортни направления, които заобикалят иракските митници в интервал, когато някои направления са били следени от терористични организации, в това число " Ислямска страна ", се споделя в известието на Ericsson.

През 2019 година компанията реализира авансово съглашение с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, според което Ericsson се ангажира да заплати 1 милиард $ в подмяна на прекъсване на следствието за вероятни нарушавания по Закона за противопоставяне на корупцията в чужбина (FCPA), оповестява MarketWatch.

През октомври предходната година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати постанови, че компанията е нарушила изискванията на съглашението, защото не е предоставила избрани документи и в действителност данни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР