Цени в евро: Кога слагаме двоен етикет на стоките у

...
Цени в евро: Кога слагаме двоен етикет на стоките у
Коментари Харесай

Цени в евро: Кога слагаме двоен етикет на стоките у нас?


Цени в евро: Кога слагаме двоен етикет на стоките у нас? Вицепремиерът Атанас Пеканов: Скоро у нас би трябвало да има цени в евро и левове.

Влизането в еврозоната е доста значима задача пред България и би трябвало да се случи от 1 януари 2024 година Ще се опитаме да създадем по този начин, че когато на власт пристигна постоянен кабинет, нещата да са подготвени. В Хърватия в магазините към този момент има цени в куни и в евро. Това тряба да се случи и в България.

Това сподели вицепремиерът в служебното държавно управление Атанас Пеканов по Българска национална телевизия.

Той разяснява и парите по Плана за възобновяване. Пратили сме искане за заплащане и чакаме пари през есента, като първият транш ще е 1,3 милиарда евро. България би трябвало да отбрани заплащане от 3,7 милиарда евро и ще се работи по програмата за саниране и енергийна успеваемост.

За да се развива България, би трябвало да се създадат основни промени. В проектите едно от главните неща е върховенството на закона. Трябва да се работи за противопоставяне на корупцията и да се създадат промени във връзка с основния прокурор. Да има по-голяма отчетност и бистрота при публичните поръчки. Пари ще получим за ясни планове и промени.

Според министър Пеканов няма да се постанова да връшаме средства по еврофондовете. Преблеми има към автомагистрала „ Струма “, само че най-вероятно няма да възвръщаме средства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР