Цени на петрола на международните пазари се търгуват при незначителна

...
Цени на петрола на международните пазари се търгуват при незначителна
Коментари Харесай

Петролът се търгува без особена промяна, Brent остава над 60 долара


Цени на петрола на интернационалните пазари се търгуват при незначителна разнопосочна динамичност в понеделник сутринта, откакто в петък цената на двата съществени сорта нефт Brent и WTI доближиха един от най-високите си равнища през последните месеци. В частност това се дължи на оптимизма на търговците за продължение на договорката за понижаване на добива сред ОПЕК и страните отвън картела. От друга страна въздействие оказаха и данните на Съединени американски щати за броя на сондажните платформи.

Стойността на декемврийския контракт за петрола вид Brent тази заран спада незабележимо и се търгува на равнището от 60,40 $ за барел.
Цената на декемврийския фючърс за лекия нефт WTI на NYMEX остава извънредно незабележима – усилва се до 53,90 $ за барел.
В петък цената на петрола вид Brent за пръв път от две години ( 3 юли 2015 г.) надвиши цената от 60 $ за барел, а WTI преодоля границата от 54 $ за барел за пръв път от 1 март, излиза наяве от данните.

Цените на петрола се търгуват разнопосочно, само че оптимизма на играчите на пазара за продължение на договорката сред страните, участващи в петролния картел и отвън него остава, изключително след позитивните сигнали от Саудитска Арабия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР