Ценете животните. Те наистина са наши братя.Шейла Марш работила на

Ценете животните. Те наистина са наши братя.Шейла Марш работила на ...

Кон дошъл да се сбогува със стопанката си. Срещата им трогва до сълзи!.Ценете животните. Те наистина са наши братя.

Шейла Марш работила на хиподрума Хейдък-парк от 21 години.

Конете винаги са играли важна роля в нейния живот – особено Бронвен, който Шейла отгледала и обичала от малък. Те били заедно почти 20 години.

За съжаление, на възраст от 77 години на жената бил открит неизлечим рак. На смъртния си одър тя имала едно-единствено желание: още веднъж да се види с любимия кон Бронвен.

Здравето на Шейла се влошавало с всеки ден и дъщеря й Тина Марш се обърнала за помощ към служителите на болницата в Уигън, където тя лежала.

Медиците с готовност откликнали и казали, че могат да осъществят последното желание на умиращата.

Санитарите изнесли Шейла на носилка на паркинга, където бившата възпитателка била чакана от всички свои любими коне. Естествено, сред тях бил и Бронвен.

Когато Бронвен се приближил до нея, Шейла била “на седмото небе”. С последни сили тя прошепнала името на коня, а Бронвен допрял нос до бузата й. По думите на Тина:

“Мама говореше трудно в своя последен ден, но ясно повика Бронвен по име и го помоли да я целуне”.

Бронвен се навел и целунал нежно Шийла на прощаване.

трогателна среща

При вида на тази трогателна картина Тина не могла да сдържи сълзите си.

“Разплаках се и всички медицински сестри също плакаха. Тя получи утешение, това беше толкова прекрасен момент! Тя имаше специални отношения с Бронве. Тя се грижеше за него 18 или 19 години от тогава откакто Бронвен беше на 7. Това докосна всички нас, това беше много важно”.

Поразително е колко силни чувства възникват между живите същества. Изглежда, че живеем заради тези, които са ни в сърцето и тази душевна близост не знае граници. Очевидно Шейла е нямало как да си отиде без да се сбогува.

Вижте трогателната им среща: 

webmiastoto.com

Източник: petel.bg