Цената за лизинга на модела bZ4Х е 39 000 долара

...
Цената за лизинга на модела bZ4Х е 39 000 долара
Коментари Харесай

Toyota ще отдава на лизинг своя първи изцяло електрически автомобил в Япония

Цената за лизинга на модела bZ4Х е 39 000 $ в първите четири години с включени застраховка, разноските по ремонт и гаранцията на батерията

Японският авто тръст Toyota Motor Corp. пусна в продажба своето първо електрическо транспортно средство в Япония, предопределено само за лизинг – тактика, която съгласно компанията ще смекчи опасенията измежду водачите по отношение на живота на батерията и първичните високи разноски при покупката, оповестява Ройтерс, представен от

Хибридните модели на Toyota, основани на бензин и електричество, остават главното оръжие на концерна на японския пазар, където делът на електрическите автомобили доближава едвам % от общите продажби за 2021 година Все отново пазарът на електрически коли пораства бързо и задграничните автопроизводители, в това число Tesla Inc., към този момент се постановат на него.

Стратегията на Toyota сплотява в едно застраховката, разноските по ремонт и гаранцията на батерията при отдаването на лизинг на модела bZ4Х при цена от 39 хиляди $ за първите четири години. Предвижда се такса за отменяне на контракта през първите 48 часа.

"Въпреки че налагането на електрическите автомобили в Япония продължава с по-бавни темпове по отношение на други огромни пазари, това елементарно може да се промени, а посредством лизинга Toyota рискува да загуби пазарен дял, съсредоточавайки се върху отдаването, а не върху крайната покупко-продажба ", акцентира анализаторът на CLSA Кристофър Рихтер.

„ Всичко, което вършиме, което затруднява покупката, може би не е добре за вас “, акцентира той. "Това е тактика, която не ми харесва изключително. Това в действителност демонстрира, че Toyota приема вътрешния пазар малко за даденост ", прибавя Рихтер,

Toyota съобщи през декември, че ще вложи 8 трлн. йени (62 милиарда долара) за електрифициране на колите си до 2030 година

Компанията възнамерява да отдаде на лизинг 5000 броя от bZ4Х през настоящата финансова година - почти същия брой електрически автомобили, което Tesla съумява да продаде в Япония през 2021 година, показват анализатори.

Най-големият авто производител в света по пазарен дял през последните две години цели да пусне в продажба bZ4Х на други пазари по-късно тази година, като резервациите към този момент са налични в някои европейски страни.

Не е ясно по кое време ще стартират продажбите на електрическия SUV в Япония.

„ Разсейване на опасенията “

Електромобилите набраха известност в Европа посредством стратегиите за лизинг, предлагани от работодателите, като Toyota може да пробва сходен метод за разпространение на електрическите коли на родния пазар, разяснява Сейджи Сугиура, старши анализатор в Tokai Tokyo Research Institute.

В момента потребителите са възпирани да прибегнат към покупка на такова транспортно средства поради опасения, свързани с експлоатационния живот на батериите, който са най-скъпата част от електрическия автомобил, показва Шиня Котера, президент на KINTO, лизинговото поделение на Toyota. „ Нашата роля е да разсеем безпокойството “ към електрическите автомобили, прибавя той.

Вносът на електрически автомобили в Япония е скочил съвсем трикратно до рекордните 8610 транспортни средства през 2021 година, съгласно индустриални данни. Анализаторите считат, че към 60% от тях са електрически автомобили на Tesla.

Въпреки това японските автомобилни производители остават внимателни по отношение на трансформацията към електрическа подвижност.

Toyota е пионер при хибридните технологии към този момент над две десетилетия и към момента има проекти за тяхното развиване.

Местният съперник Nissan Motor Со. беше водач при всеобщия пазар на електрически автомобили със своя Leaf, който се появи на пазара през 2010 година Въпреки това компанията занапред ще пусне в продажба своя втори електрически модел, Ariya, който ще се продава против 41 500 $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР