Цената пада от сегашните $79 до само $29 от началото

...
Цената пада от сегашните $79 до само $29 от началото
Коментари Харесай

Apple се огъна, ще заменя евтино батериите на iPhone

Цената пада от сегашните $79 до единствено $29 от началото на 2018 година

Потребителите на по-стари айфони ще могат да заменят на ниска цена батериите на устройствата си, даде обещание Apple

Вълната от правосъдни искове против Apple принуди компанията да предприеме изключителни и нехарактерни за нейния нрав дейности. От Купертино идват извинения и обещания за решение на казуса с умишленото закъснение на работата на iPhone при изхабяване на батерията, в интерес на потребителите.

Apple евентуално не очакваше да се сблъска със серия правосъдни искове и риск от следствие от страна на регулаторните органи в разнообразни страни, когато добави функционалност в iOS, която забавя работата на по-старите модели iPhone, достигнали несъмнено равнище на изхабяване на батерията. Но събитията се развиха стремглаво – редица консуматори в Съединени американски щати и чужбина дадоха на съд компанията и желаеха обезщетения, потвърждавайки, че са нарушени правата им.

Оценявайки сериозната обстановка, Apple даде заден ход. Производителят на iPhone се извини за своята постъпка и даде обещание да понижи цената за подмяна на батериите на по-старите смарт телефони, тъй че устройствата да продължат да работят с оптималната си продуктивност.
още по тематиката
Според обява на Ройтерс, от началото на януари 2018 година цената за извънгарационна подмяна на батерията на iPhone 6 и по-нови модели пада от сегашните $79 на единствено $29. Освен това, с едно от идващите обновления на iOS компанията ще добави опция за потребителите да виждат положението на батерията.

Забавянето на старите айфони се трансформира в един от най-шумните кавги към Apple в последно време. Потърпевшите консуматори укоряват компанията, че не ги е уведомила за това свое деяние, че нарушава правата им и желае по този метод да подтиква продажбите на по-новите си устройства. Apple, от своя страна, твърди, че функционалността за закъснение на iOS се задейства единствено при пикови натоварвания, само че отзивите от потребителите опровергават това.

След няколко желае от консуматори в Съединени американски щати последва групов иск от наранени притежатели на iPhone в Израел на стойност 125 млн. $. Ситуацията ескалира още повече, когато по-рано тази седмица се разчу за иск против Apple в размер на 1 трлн. $, подаден от американка в Ню Йорк. В последна сметка Apple се огъна под този напън и даде обещание евтина подмяна на батерията, с което може да омилостиви гневните си клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР