Цената но бензина пада и въпреки това остава по-висока от

...
Цената но бензина пада и въпреки това остава по-висока от
Коментари Харесай

Шофьорите останаха доволни от тази новина

Цената само че бензина пада и все пак остава по-висока от тази през предишното лято. В момента литър от най-масовия бензин А95 се продава приблизително по 2,64 лв. за литър при 2,56 лв. за литър в средата на юни 2023 година за последната седмица бензинът е поевтинял с 6 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net. през днешния ден на бензиностанциите той се продава от 2,48 лв. за литър до 2,68 лв. за литър.

С 8 стотинки е паднала и цената на дизела за месец, като литърът коства приблизително 2,62 лв.. При него обаче водачите в този момент зареждат много по-евтино, в сравнение с преди година, когато литър дизел е коствал 2,70 лв.. На огромните вериги литър дизел се предлага от 2,42 лв. до 2,66 лв..

И при двата типа горива наклонността е цените да продължат да падат.

По-малко за гориво заплащат и водачите, които зареждат пропан-бутан. Сега цената е приблизително 1,17 лв. за л, а преди година по това време е била 1,24 лв. за л. За последния месец поевтиняването при пропан-бутана е със 7 стотинки на литър. На бензиностанции в този момент той върви от 1,10 лв. за л до 1,21 лв. за л.

Единствено при метана има повишаване, като наклонността е то да продължи, написа Pariteni.bg. В момента на обектите метанът върви от 1,85 лв. за кг до 2,37 лв. за кг. Цената му е по-висока и по отношение на година по-рано когато е коствал 1,98 лв. за кг. От зимата обаче има сериозен спад на цената на метана с близо 14% или 0,33 лева за кг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР