Цената на златото във вторник сутринта се повишава, надскачайки все

...
Цената на златото във вторник сутринта се повишава, надскачайки все
Коментари Харесай

Златото поскъпва в очакване на данни за икономиката на САЩ

Цената на златото във вторник сутринта се покачва, надскачайки от ден на ден и повече равнището от 1900 $ за тройунция. Инвеститорите са в очакване на важни макроикономически данни, като да вземем за пример за динамичността на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Според досегашните резултати от днешната търговия, към 9:40 часа българско време цената на февруарските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк нараства с $12,20, или 0,63%, до $1940,80 за тройунция.

Жълтите кюлчета се търгуват на спот пазара по1940,50 $ за тройунция, поскъпвайки с $9,20, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в това време се покачва с 0,27% до 23,617 $ за унция.

Важен фактор за пазара на злато може да бъде статистиката за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в четвъртък. Анализаторите считат, че икономическият напредък на страната през четвъртото тримесечие, съгласно първичните оценки, се е забавил до 2,8% на годишна база на годишна база, откакто се усили с 3,2% тримесечие по-рано.

Това може да забави темпа на повдигането на лихвите от страна на Федералния запас, което ще се отрази отрицателно върху курса на $ и надлежно позитивно за търсенето и цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР