Цената на златото във вторник сутринта се понижава корективно, след

...
Цената на златото във вторник сутринта се понижава корективно, след
Коментари Харесай

Цената на златото надхвърли $2000 за унция

Цената на златото във вторник сутринта се намалява корективно, откакто преодоля границата от 2 хиляди $ за тройунция ден по-рано.

Данните от днешната търговия демонстрират, че цената на юнските фючърси за благородния метал на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $9,4, или с 0,47%, до $1977,1 за тройунция.

Майските фючърси на сребро в това време поевтиняват с 0,61% до $25,988 за унция, добавя money.bg.

Златото се обезценява в понизителна промяна във вторник сутринта, откакто цената на скъпоценния метал надвиши 2000 $ за тройунция предния ден за първи път от 11 март. Това рали беше подхранвано от страховете от рекордната инфлация в Съединени американски щати от 1981 година Насам.

В допълнение, валутният пазар способства за понижаване на цената на благородните метали. Така показателят на $ (обменният курс по отношение на кошница от шест валути на комерсиалните сътрудници на САЩ) нараства с 0,17%, до 100,96 пункта. По-скъпият $ прави златото по-малко налично за закупуване от вложители, опериращи с други валути.

В същото време, съгласно анализатора на Wall Street Journal Оанда Холи, динамичността на цените на златото остава позитивно градивна, заради продължаващите инфлационни процеси и геополитическото напрежение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР