Цената на златото във вторник поскъпва слабо, което се дължи

...
Цената на златото във вторник поскъпва слабо, което се дължи
Коментари Харесай

Цената на златото поскъпва слабо


Цената на златото във вторник нараства едва, което се дължи на упованията, свързани с назначението на нов началник на Федералния запас на Съединени американски щати, сочат данните от търговията.

Цената на декемврийския фючърс на златото в границите на търговията на Comex се усили с 1,14 $, или 0,09% - до 1282,02 $ за тройунция.
Стойността на декемврийския фючърс за среброто се усили с 0,24 % - до 17,12 $ за унция. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни, съществени търговски сътрудници на САЩ) се намали с 0,05 % до 93,81 пункта.
В понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е доста близо до вземането на решение по кандидатурата за нов началник на регулатора, заяви организация Ройтерс.

Четиригодишният мандат на актуалният ръководител на Федералния запас Джанет Йелън изтича през февруари 2018 година Освен нея за длъжността претендират икономическият консултант на Тръмп Гари Кон, членът на съвета на ръководещите на Федералния запас Джером Пауъл, някогашният член на съвета Кевин Уорш и професорът по стопанска система към Станфордския университет Джон Тейлър.
Търговците са в очакване и на данните за Брутният вътрешен продукт на страната за третото тримесечие, което би трябвало да стане ясно до края на тази седмица.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР