Цената на златото в сряда сутринта слабо се покачва като

...
Цената на златото в сряда сутринта слабо се покачва като
Коментари Харесай

Цената на златото слабо се покачва

Цената на златото в сряда сутринта едва се повишава като частичен коректив на по-силния спада ден по-рано, демонстрират данните от търговията.

Към 9:30 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex набъбна с 2,01 $, или с 0,11%, до 1844,50 $ за тройунция. Във вторник цената на жълтите кюлчета златото падна с 1%.

Днес на спот пазара скъпоценният метал се продава по 1835,84 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто се понижи с 0,30% до 21,825 $ за унция.

Едно от главните събития на седмицата за пазарите остава политиката на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, търговците чакат публикуването на протокола от февруарското съвещание на регулатора по-късно в сряда. В документа вложителите се надяват да намерят сигнали за проектите на Фед във връзка с главния лихвен %, в това число времето за вероятния завършек на поредност от нараствания.

В същото време в четвъртък се чака статистика за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Експертите предвиждат, че първичната оценка, която предполагаше растеж от 2,9% през последното тримесечие на годишна база, ще остане непроменена.

Политиката на Фед и макростатистиката на Съединени американски щати оказват директно въздействие върху курса на $, към който цената на златото е сензитивна - колкото по-скъп е доларът, толкоз по-малко злато е налично и преференциално за закупуване от вложители, притежаващи други валута и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР