Цената на златото в сряда сутринта се понижава, показват данните

...
Цената на златото в сряда сутринта се понижава, показват данните
Коментари Харесай

Златото поевтинява след данните за инфлацията в САЩ

Цената на златото в сряда сутринта се намалява, демонстрират данните от днешната търговия. В същото време доларът нараства по отношение на главните международните валути след данните за по-слабо от предстоящото закъснение на инфлацията в Съединени американски щати.

Към 9:40 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намали със 10,7 $, или с 0,57%, до 1854,7 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се продава на спот пазара по 1836,34 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто спадна с 0,58% до 21,747 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - значими търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта набъбна с 0,16%, до 103,4 пункта. По-силният $ оказва напън върху котировките на златото,защото прави жълтите слитъци по-малко преференциални за закупуване от търговци, разполагащи с други валути.

Годишната инфлация в Съединени американски щати през януари се забави до 6,4% от 6,5% месец по-рано. Анализаторите предвидиха индикаторът да регистрира 6,2%. На месечна база през януари потребителските цени са се повишили с 0,5%.

Инфлацията в Съединени американски щати остава над задачата на паричния регулатор от 2% от близо две години. Данните за по-слабо закъснение на инфлацията през януари поддържаха упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати може да задържи високи лихви по-дълго от предстоящото от пазарите.

Подобни сигнали са позитивни за курса на $, което от своя страна се отразява на отрицателно върху търсенето и цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР