Цената на златото в сряда сутринта леко се понижава, оставайки

...
Цената на златото в сряда сутринта леко се понижава, оставайки
Коментари Харесай

Цената на златото леко се понижава

Цената на златото в сряда сутринта леко се намалява, оставайки покрай равнището от 1930 $ за тройунция. Пазарите чакат статистика за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Данните за днешната търговия, към 9:38 часа българско време, демонстрират, че цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с $3,6, или с 0,19%, до $1931,80 за тройунция.

На спот пазара благородният метал се търгува по 1929,43 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто спада с 0,57% до 23,613 $ за унция.

От друга страна през днешния ден сутринта доларът нараства по отношение на йената с 0,25%. Укрепващият $ оказва напън върху котировките на златото, което го прави по-малко налично при покупка в друга валута.

Важен фактор за търговците тази седмица е статистиката за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в четвъртък. Анализаторите допускат, че икономическият напредък на страната през четвъртото тримесечие на предходната година, съгласно първата оценка, се е забавил до 2,6% на годишна база, откакто се е нараснал с 3,2% на тримесечие по-рано.

Американската макростатистика се взема поради от Федералния запас на Съединени американски щати при взимане на решения по отношение на паричната политика. Това се отразява върху курса на $, към който цената на златото е сензитивно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР