Цената на златото в понеделник сутринта нараства, като отново търси

...
Цената на златото в понеделник сутринта нараства, като отново търси
Коментари Харесай

Златото опитва отново да се върне към $1 900 за тройунция

Цената на златото в понеделник сутринта нараства, като още веднъж търси динамичност към равнища близки до 1900 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговията.

Към 9:38 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се повиши с 12,6 $, или с 0,67%, до 1889,2 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите слитъци се продават по 1874,72 $ за тройунция, оповестява Тrading Еeconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто се увеличи с 0,48% до 22,512 $ за унция.

Текущата цена се поправя след стабилен спад в миналата комерсиална сесия. В петък котировките за скъпоценния метал паднаха с съвсем 2,8% след публикуването на макростатистиката на Съединени американски щати. Според данните безработицата в Съединени американски щати през януари е намаляла до 3,4% от 3,5% през декември, а броят на заетите в неселскостопанските браншове на стопанската система се е нараснал с 517 000, макар че анализаторите чакаха нарастването им до едвам 185 000.

На този декор доларът се ускори по отношение на международните валути с повече от 1%: доларовият показател (курсът по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) в петък се увеличи с 1,14%, до 102,92 пункта. По-силният $ задържа цената на златото, като го прави по-малко налично за закупуване в други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР