Цената на златото в понеделник сутринта като цяло не се

...
Цената на златото в понеделник сутринта като цяло не се
Коментари Харесай

Цената на златото слабо се покачва

Цената на златото в понеделник сутринта като цяло не се трансформира по отношение на тази от затварянето на миналата борсова сесия. Пазарите правят оценка постигането на съглашения от американските управляващи за попречване на върховен банкрут.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 3,1 $, или с 0,16%, до 1966,20 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метал се продава по 1948,07 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто в това време се повиши с 0,16% до 23,398 $ за унция.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е постигнал бюджетно съглашение с ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти, с цел да се избегне банкрут на страната. Президентът добави, че законопроектът отива в Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати и прикани американските законодатели да поддържат съглашението.

Пазарите в този момент правят оценка вероятностите за смяна на лихвите на Федералния запас на САЩ) идващия месец. Според CME Group, 61,8% от специалистите допускат ново нарастване на главния лихвен % с 25 базисни пункта от сегашните 5-5,25%, останалите 38,2% не престават да чакат той да се резервира на юнското съвещание на регулатора.

Златото е сензитивно към упованията по отношение на паричната политика на Фед, защото тя се отразява върху $, което влияе върху търсенето и цената на благородния метал. Освен това златото обичайно работи като актив леговище, чието търсене понижава при положение на понижаване на рисковете и несигурността.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР