Цената на златото в понеделник сутрин се покачва, след укрепвайки

...
Цената на златото в понеделник сутрин се покачва, след укрепвайки
Коментари Харесай

Цената на златото се укрепи на ниво над $1810 за тройунция

Цената на златото в понеделник заран се повишава, след укрепвайки се равнище над 1810 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговията. Отслабването на $ на фона на упованията за активизиране на китайската стопанска система поддържа цената на благородния метал.

Към 9:45 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 4,3 $, или с 0,24%, до 1813,9 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1801,56 $ за една тройунция, оповестява Тtrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в това време се повишава с 1,08% до 23,5 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се намали с 0,37%, до 104,16 пункта.

Отслабването на $ идва на фона на пазарните упования за по-нататъшно облекчение на карантинните ограничавания в Китай. В неделя ограничаващите ограничения бяха облекчени в редица градове, по-специално в град Урумчи, който стана един от моторите на протестните настроения в страната. Освен това карантината беше облекчена в Шанхай и Ханджоу.

Пекин одобри политика на нулева приемливост към ковид, което поражда опасения по отношение на икономическите вероятности на страната, изключително след митингите във фабриката за iPhone на Foxconn Technology Group в Джънджоу, Китай. Очакванията за по-нататъшно облекчение на блокировките поддържат упованията за китайската стопанска система, което е отрицателно за обичайното нараснала търсене на по-надеждни активи, какъвто е доларът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР