Цената на златото в четвъртък сутринта се покачи до 2318

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се покачи до 2318
Коментари Харесай

Цената на златото постави нов исторически рекорд

Цената на златото в четвъртък сутринта се повиши до 2318 $ за тройунция, като още веднъж актуализира историческия си връх, демонстрират данните от утринната търговия.

Към 8 часа българско време цената на юнските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex набъбна с 2,7 $, или с 0,12%, до 2317,7 $ за тройунция, като по-рано по време на търговията цифрата доближи нов връх от 2 323,7 $.

Цената на майските фючърси на среброто се повиши с 0,37% до 27,16 $ за унция.

Един от главните фактори, подкрепящи цената на благородния метал, остава упованието, че Федералният запас на Съединени американски щати (FRS) може да стартира да намалява главната рента през идващите месеци. Според CME Group към 62% от анализаторите чакат Фед да понижи лихвите през юни.

В петък се чака публикуването на статистика от Съединени американски щати за безработицата, данните се вземат поради от Федералния запас при вземането на решения за %. Златото е сензитивно към статистиката от Съединени американски щати и сигналите за паричната политика на Фед. Традиционно слабите макроикономически данни и неприятните сигнали от Фед задържаха $ и поддържаха цената на златото.

Друг подкрепящ фактор остава геополитическата конюнктура. Напрежението в Близкия изток спомага за усилване на търсенето на злато, което обичайно е работило като актив-убежище.

Анализаторите показват риск от спад в цената на златото. " Определено считам, че в случай че продължим по този метод, би трябвало да има някакъв риск от спад или ще забележим промяна ", сподели старши пазарен анализатор в Capital.Com Inc. пред Bloomberg. Кайл Рода.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР