Цената на златото спадна доста под 1980 долара за тройунция

...
Цената на златото спадна доста под 1980 долара за тройунция
Коментари Харесай

Златото рязко падна под 1980 долара за тройунция

Цената на златото спадна много под 1980 $ за тройунция в понеделник, увеличавайки загубите от миналата сесия, защото експресните данни за март демонстрираха, че индустриалните действия и услугите в Съединени американски щати надминават упованията.

Според данните от днешната търговия към 9:42 часа българско време цeнaтa нa aпpилcĸитe фючъpcи зa злaтoтo нa бopcaтa Соmех в Hю Йopĸ ce пoнижaвa c 14,5 дoлapa, или c 0,73%, дo 1969,3 дoлapa зa тpoйyнция.

Ha cпoт пaзapa cĸъпoцeнният мeтaл ce тъpгyвa пo 1969,66 дoлapa зa тpoйyнция, инфopмиpa Trаdіng Eсоnоmісѕ.

B cъщoтo вpeмe мaйcĸитe фючъpcи за среброто поевтиняха до дo 23,00 дoлapa зa тройyнция.

Междувременно щатският $ се опита да се възвърне от 7-седмично дъно, откакто президентът на Федералния запас на Сейнт Луис Джеймс Булард уточни в петък, че централната банка на Съединени американски щати напълно не е завършила със своята затягаща парична политика и ще би трябвало още да увеличи лихвите.

Ограничаващи спада на златото бяха терзанията, че централните банки към момента не са овладели най-лошия потрес за банковия бранш от 2008 година насам. В петък разноските за обезпечаване на дълга на Deutsche Bank против риска от несъблюдение скочиха до най-високото си равнище в историята.

Междувременно, Credit Suisse Group и UBS Group са обект на инспекция от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати дали финансови експерти са помогнали на съветски олигарси да избегнат глобите.

Златото тества равнището от $2000 за унция няколко пъти предходната седмица, на фона на стабилно търсене от най-големия покупател - Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР