Цената на златото спада в понеделник сутринта, като по този

...
Цената на златото спада в понеделник сутринта, като по този
Коментари Харесай

Златото поевтинява след тримесечие на растеж

Цената на златото спада в понеделник сутринта, като по този метод леко се поправя след доста нарастване през миналото първо тримесечие на тази година.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $15,9, или с 0,80%, до $1970,3 за тройунция.

На спот пазара скъпоценните кюлчета се продават по 1951,38 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Майските фючърси на среброто в това време намалиха цената си с 1,5% до $23,793 за унция.

За предходното тримесечие цената на благородния метал се е повишила със 7,8%. Инвеститорите наблюдават основно дейностите на световните финансови управляващи, по-специално Федералната аварийна система на Съединени американски щати и избират благородния метал като актив леговище в очакване на макроикономически негативи.

Определено въздействие върху котировките на златото през идващите дни могат да окажат данните от пазара на труда в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени в петък. Прогнозите са, че безработицата през март остава на равнището от февруари от 3,6%, а броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се е нараснал с 238 000. Тези данни може да сочат вероятен курс на бъдещата парична политика на Фед, на цената на $ и надлежно на интереса към златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР