Цената на златото спада в началото на последния ден на

...
Цената на златото спада в началото на последния ден на
Коментари Харесай

Златото поевтинява преди заседанието на Федералния резерв

Цената на златото спада при започване на последния ден на месеца, до момента в който пазарите не престават да чакат решението на Федералния запас на Съединени американски щати за по-нататъшното равнище на главния лихвен % за рефинансиране, който ще бъде в действие от февруари

Според данните от утринната търговия във вторник, към 9:40 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $11,4, или 0,59%, до $1927,8 за тройунция.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто спада с 0,06% до 23,718 $ за унция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1913,60 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Федералният запас ще разгласи решенията си за паричната политика в сряда, 1 февруари. Според CME Group 98% от анализаторите чакат нарастване на базовия лихвен % с 0,25 процентни пункта до 4,5-4,75% годишно.

Въпреки обстоятелството, че предходната година регулаторът поредно повишаваше този % с по-високи темпове заради борбата против високата инфлация, всяко по-нататъшно стягане е позитивно за $ и доходността на държавния дълг на Съединени американски щати и затова негативно за цената на златото. В същото време самото закъснение на темпа на повишаване, което е евентуално да се случи, води единствено до умерено понижение на цената на благородния метал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР