Цената на златото се покачва леко във вторник сутринта, като

...
Цената на златото се покачва леко във вторник сутринта, като
Коментари Харесай

Златото отново слезе под 1800 долара за тройунция

Цената на златото се повишава леко във вторник сутринта, като се фиксира покрай равнището от 1785 $ за тройунция. Ден по-рано цената на скъпоценния метал падна с 1,7% на фона на укрепването на $.

Според данните от днешната търговията, към 9:45 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се увеличи с $1,2 или с 0,07%, до $1782,5 за тройунция. В хода на вчерашната сесия жълтите кюлчета поевтиняха с 1,7%.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1771,04 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто се повиши с 0,44% до 22,515 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) се увеличи с 0,8% в понеделник, до към 105,3 пункта. По-силният $ прави златото по-малко преференциално за закупуване от вложители, притежаващи други валути.

Редовната двудневна среща на Федералния запас на Съединени американски щати ще се организира идната седмица. Регулаторът ще разгласи решението си за главния %, както и ще актуализира макроикономическите прогнози, след което ръководителят на американската централна банка Джером Пауъл ще приказва на конференция.

Пазарите се притесняват, че след публикуването на мощна статистика за безработицата в Съединени американски щати предишния петък, регулаторът може да бъде " по-яростен " в лихвената си политика, което ще поддържа $ и ще има негативно влияние върху цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР