Цената на златото съвсем слабо се понижава в петък сутринта,

...
Цената на златото съвсем слабо се понижава в петък сутринта,
Коментари Харесай

Цената на златото запазва високото си ниво

Цената на златото напълно едва се намалява в петък сутринта, само че общо за първата седмица на месец май може да покаже растеж от към 3,5%, демонстрират данните от днешната търговия.

Към 9:40 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 2,00 $, или с 0,10%, до 2056,15 $ за тройунция.

Златните кюлчета се продават на спот пазара по 2047,04 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто в това време спада с 0,14%, до 26,02 $ за унция.

По всичко проличава, че цената на златото през първата седмица на май може да показва мощен растеж, както и месец по-рано, когато скъпият метал солидно нарастна заради опасения за банковата система на Съединени американски щати.

Тази седмица в доста връзки съживи страховете от март. Както тогава, една огромна банка - First Republic - не се оправи с финансовите усложнения. В понеделник First Republic Bank беше трансферирана от Калифорнийския отдел за финансова отбрана и нововъведения (DFPI) на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), която в това време одобри оферта от JPMorgan Chase за закупуване на депозитите и активите на банката.

В същото време световните парични регулатори актуализираха лихвите по рефинансиране в посока нагоре. Федералният запас на Съединени американски щати в сряда ги увеличи с 0,25 процентни пункта, до 5-5,25%, а след него, в четвъртък, Европейската централна банка - със същите 0,25 процентни пункта, до 3,75%.

Това може да има двоен резултат върху благородния метал, защото, от една страна, стягането на паричната политика може да усили страховете от криза на пазарите, въпреки това, способства за укрепването им, в този случай в това число на $, което се отразява отрицателно върху цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР