Цената на златото рязко спада в четвъртък сутринта - с

...
Цената на златото рязко спада в четвъртък сутринта - с
Коментари Харесай

Златото рязко поевтинява

Цената на златото внезапно спада в четвъртък сутринта - с над 1%, след публикуването на резултатите от съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, съгласно които регулаторът направи пауза в стягането на паричната си политика.

Данните от днешната търговия, към 9:35 маса българско време, демонстрират, че цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $22,40, или с 1,14%, до $1946,50 за тройунция.

Скъпоценният метал се продава на спот пазара по 1935,01 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто в това време се намали с 2,48% до 23,508 $ за унция.

В резултат на срещата в сряда Фед предстоящо резервира сконтовия % на равнище от 5-5,25% годишно след цикъл на покачвания на 10 поредни съвещания. В същото време регулаторът призна, че процентът може да бъде нараснал преди края на годината. Следващото съвещание на Фед ще се организира на 25-26 юли.

Такъв ход се възприема позитивно на пазарите за по-рискови финансови активи в ущърб на търсенето на защитни активи като златото. Също по този начин, цената на благородния метал може да бъде отрицателно повлияна от възобновеното подсилване на $ по отношение на другите съществени международни валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР