Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август

...
Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август
Коментари Харесай

Златото не знае граници, става все по-скъпо

Цената на златото продължава да се повишава. На 4 август за първи път беше преодоляна психическата преграда от 2 000 $ за тройунция на нюйоркската борса " Comex ", съобщи БГНЕС.
От началото на годината златото нарастна с съвсем 30 %. Досега рекордната му стойност беше 1921,18 $ за тройунция след внезапното повишаване на цената на скъпоценния метал през септември 2011 година
Ясно е, че повишаването се дължи разпространилата се пандемия от ковид и породената от нея неустановеност. Златото се възприема като отбрана при инфлация и обезценяване на валутата.
Според анализатори от американската капиталова банка Goldman Sachs, цената на златото ще продължи да се покачва до достигането на нов пик. За това ще оказват помощ понижените лихвени проценти в Съединени американски щати и търсенето на злато като предпазен актив.
В края на юли анализаторите преразгледаха прогнозите си и покачиха цената на златото до 2 300 $ за тройунция в границите на идващите 12 месеца. Предвижда се повишение и на цената на среброто с 22 до 30 $ за тройунция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР