Цената на златото леко се понижава в петък сутринта, като

...
Цената на златото леко се понижава в петък сутринта, като
Коментари Харесай

Златото поскъпна над 1810 долара за тройунция

Цената на златото леко се намалява в петък сутринта, като стабилно се фиксира над 1810 $ за тройунция, излиза наяве от данните за днешната търговията. Ден по-рано скъпоценният метал нарастна с 3,5% заради отслабването на $.

Към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $1,3, или с 0,07%, до $1813,9 за тройунция.

Скъпоценните жълти кюлчета се търгуват на спот пазара по 1800,61 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто спадна с 0,08% до 22,823 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) падна с 1,1% ден по-рано до 104,73 пункта. В петък показателят като цяло е постоянен. Обезценяването на $ прави златото по-достъпно за закупуване в друга валута.

Отслабването на американската валута е обвързвано с упованията за известно облекчение на политиката на Федералния запас на Съединени американски щати (ФРС). Ако след резултатите от предходните четири съвещания Фед увеличи лихвения % със 75 базисни пункта, то през декември множеството специалисти предвиждат нарастване от единствено 50 базисни пункта - до 4,25-4,5% годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР