Цената на златото леко се понижава, докато пазарните участници очакват

...
Цената на златото леко се понижава, докато пазарните участници очакват
Коментари Харесай

Цената на златото слезе под $2000 за тройунция

Цената на златото леко се намалява, до момента в който пазарните участници чакат решения за тавана на държавния дълг на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9.35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява със символичните $1,5, или с 0,08%, до $1991,5 за тройунция. По този метод цената на златото се стабилизира, откакто предния ден падна под значимата психическа граница от 2000 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценните слитъци се продават по 1987,59 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто се намали с 0,18% до 23,69 $ за унция.

Пазарите правят оценка вероятностите за решение на казуса с тавана на дълга на Съединени американски щати. Ден по-рано президентът Джоузеф Байдън одобри водачи на Конгреса в Белия дом, с цел да обсъдят повишение на тавана и попречване на върховен банкрут. Междувременно, съгласно изчисленията на Министерството на финансите, през юни Съединени американски щати няма да могат да обслужват изцяло отговорностите си, в случай че Конгресът не позволи разширението на лимитите за заеми.

След срещата Белият дом съобщи, че Байдън е оптимист за вероятностите за разрешаване на казуса към държавния дълг на страната, само че счита, че има " доста работа " за извършване в тази област по редица комплицирани въпроси. В същото време администрацията на Съединени американски щати също по този начин заяви, че Байдън е инструктирал представители на страните да продължат да организират ежедневни срещи по нерешени аспекти на казуса към държавния дълг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР