Цената на златото леко расте във вторник сутринта, оставайки над

...
Цената на златото леко расте във вторник сутринта, оставайки над
Коментари Харесай

Златото умерено поскъпва

Цената на златото леко пораства във вторник сутринта, оставайки над психическата граница от 1900 $ за унция, опасенията за обстановката към Украйна поддържат повишаването на благородния метал,

Според данните за днешната търговия цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се покачва със 7,05 $, или 0,37%, до 1907,75 $ за тройунция.

Майските фючърси за среброто в това време нарастват с 0,3% до $24,44 за тройунция.

Геополитическите опасности, свързани със обстановката към Украйна, поддържат търсенето на злато, което обичайно работи като предпазен актив.

По-рано редица страни вкараха ограничаващи ограничения против Русия, откакто Москва стартира военна атака в Украйна. В отговор последваха обилни стопански и политически наказания от страна на Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство и страните от Европейски Съюз, в това число изключването на съществени съветски банки от SWIFT.

" Изглежда златото ненапълно замръзна при цена към 1900 $ за унция, което може да продължи, до момента в който страховете от световния стопански напредък не се засилят ", споделят анализатори от Oanda, представени от Wall Street Journal.

Експертите означават, че в случай че инфлационните опасности засилят страховете от стопански напредък, златото може да получи подкрепящ фактор. Анализаторите също по този начин показват, че при положение на понижаване на цената на златото равнището на опозиция може да слезе до 1840-1850 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР