Цената на яйцата става и в Русия тема №1. След

...
Цената на яйцата става и в Русия тема №1. След
Коментари Харесай

Колко струва едно яйце - тема №1 и в Русия

Цената на яйцата става и в Русия тематика №1. След като беше част от въпросите, които участваха в годишната конференция и така наречен Пряка линия на съветския президент Владимир Путин, какъв брой коства една кокоше яйце разяснява и шефът на Централната банка на Русия Елвира Набиулина. Интервюто за яйцето на Набиулина е пред РБК, само че и държавната организация ТАСС разгласява обобщение от него на топ новината си тази заран.

Цената на кокошите яйца се е повишила заради възходящото търсене, което надвишава предлагането от страна на доставчиците, е тезата на ръководителя на Банката на Русия Елвира Набиулина.

През последните месеци в Русия се следи повишаване на кокошите яйца. По данни на Росстат през ноември те са поскъпнали с 15,07% по отношение на октомври, а от началото на годината цената на кокошите яйца се е нараснала с 36,54%.

" На първо място в нашия случай става въпрос за това, че високият растеж на търсенето изпреварва потенциала на доставките ", сподели Набиулина.

" Когато темпът на повишаване на цените е висок, непрекъснато имаме нещо, което се " изстрелва нагоре. " Набиулина напомня и че през 2021 година " един тип артикули, а по-късно и различен " също внезапно са поскъпнали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР