Цената на яйцата се повлиява от цената на храната за

...
Цената на яйцата се повлиява от цената на храната за
Коментари Харесай

Яйцата поскъпват до 50 стотинки

Цената на яйцата се повлиява от цената на храната за кокошките

Битакът в Долни Богров посреща своите гости с богат избор от артикули. Тук всеки може да откри нещо за себе си и да си го закупи на добра цена, съобщи.

В този ветровит летен ден голям брой хора се събраха в Долни Богров, с цел да се разходят по пазара и да прегледат какво ще им предложат продавачите този път. Самият пазар предлага както хранителни артикули, по този начин и облекла. Днес на пазара имаше и богат избор от животни - кокошки, кучета, гълъби, гъски, рибки и даже бебета костенурки.

“В пазара вземам участие от 30 години ”, съобщи един от продавачите на пазара в изявление за БГНЕС. Той изясни, че през годините е имал плантация за свине, по-късно плантация за зайци, а в този момент се е спрял на развъждането на патици, гъски, пуйки и кокошки. “Хората имаха интерес да купуват, само че в този момент няма по какъв начин да имат интерес, тъй като хората нямат приходи, а една хубава кокошка коства 20 лв., до момента в който предходната година беше 10 лв. ”, сподели той и уточни, че цената на яйцата се повлиява от цената на храната за кокошките, която персонално за него е към 6000 - 7000 лв. на месец за 3000 пернати. Мъжът предвижда, че септември месец цената на едно 100-грамово яйце ще доближи до 50 стотинки.

Друг продавач показа, че също идва постоянно да продава кученца на пазара. Мъжът изясни, че не отглежда кучета, а продава дребните на своето куче. Според него има разнообразни фактори, които въздействат върху пазаруването на кучета. “Много е значимо по кое време ще се родят кучетата. Ако се родят пролетта, когато няма други кучета, тогава те се продават бързо. А в този момент пазарът изобилства с кученца ”, споделя продавачът. Въпреки това се похвали, че сутринта е продал едно кученце.

Пазарът посреща своите посетители с голям брой хранителни артикули, множеството от тях домашни. Има голям избор от домашно сирене, зеленчуци, плодове и месо. А търсачите на чувства могат да си купят и облекла и обувки, килими, ръчен самун, бъчви за вино, принадлежности за обработка на земеделска земя и доста други артикули.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР