Цената на трапезата ни продължава да върви нагоре. Оказа се,

...
Цената на трапезата ни продължава да върви нагоре. Оказа се,
Коментари Харесай

Драстично поскъпване на подправките

Цената на трапезата ни продължава да върви нагоре. Оказа се, че след фрапантното повишаване на млечните артикули, яйцата и хляба, покачване има и при цените на подправките, оповестява Нова телевизия. Колко „ солена " ни излиза манджата и цената на кои подправки е най-висока – ревизира Биляна Борисова.
 
Подправките в дома на Ваня Ангелова от Монтана са на респект. Всяка гозба съгласно нея, би трябвало да бъде добре овкусена.
 
В боба поставя чубрица и джоджен. „ Какво е една гозба без подправки – нищо. Те придават усет, мирис ”, счита Ваня. 
 
Но цените им съгласно нея към този момент са фрапантно нагоре. „ Джодженът е двойно, тройно и четворно повишен. Бакпулверът и чубрицата са по същия метод ”, споделя домакинята.

Купуваме рекордно скъпи яйца

10 грама млян червен пипер към този момент е над 60 ст., 50 грама червен пипер не може да се откри под 1, 50 лева, 8 грама дафинов лист е над 0, 60 лева, пакетче джоджен от 40 грама е към 1,70 лева, а чубрицата е съвсем 3 лева за 100 грама. Производителите и вносителите също имат своето пояснение за по-високите цени.
 
 istock istock
„ Електроенергията, горивата и суровините се подвигнаха ”, разяснява Северин Сербезов, шеф на компания за подправки.
 
Почти всички подправки у нас не са български. „ В България имаме малко произвеждане на червен пипер. Иначе внасяме дафиновият лист, да вземем за пример ”, сподели още Сербезов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР