Цената на суровата захар в САЩ се покачи до 22,4

...
Цената на суровата захар в САЩ се покачи до 22,4
Коментари Харесай

Цената на захарта в САЩ се повиши до 6-годишен рекорд

Цената на суровата захар в Съединени американски щати се повиши до 22,4 цента за фунт, рекордно високо равнище от повече от шест години, оповестява Trading Economics. Поскъпването се дължи на предстоящото нарастване на търсенето на биогорива на фона на понижаване на производството на захар от главните му производители.

Решението на редица страни от ОПЕК+, в това число Русия и Саудитска Арабия, да понижат в допълнение производството на нефт от май до края на годината провокира внезапно повишаване на цените на петрола. Това ще насърчи производителите на захарна тръстика да пренасочат реколтата си от произвеждане на захар към продажба на по-висока цена на компании за биогорива. Освен това новото бразилско държавно управление приключи стратегия, която освобождаваше бензина от налози, което усили търсенето на етанол от захарна тръстика.

Междувременно неподходящото време в Тайланд и Индия има негативно влияние върху прогнозите за произвеждане на захар в тези страни, споделят анализатори, представени от Trading Economics.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР