Цената на рибата и специално на шарана няма да се

...
Цената на рибата и специално на шарана няма да се
Коментари Харесай

Ще поскъпне ли шаранът за Никулден?

Цената на рибата и особено на шарана няма да се увеличи. Това твърдят търговци от Бургас, две седмици преди Никулден. По думите им сега има обилие от риба и единствено внезапно захлаждане може да промени обстановката на пазара, предава Нова тв. 

" Хората са презапасени най-много с чернокоп,паламуд. Имаше задоволително импорт от Турция, както и наш ", съобщи притежателят на магазин за риба Вълко Колев.

Цената на чернокопа, според от размера, е сред 6 и 8 лева за кг, а на сафрида - 6 лева Шаранът, който обичайно участва на трапезата на Никулден, се продава за 6 лева Бургазлии чакат цената му да се увеличи тъкмо за празника.

" Очаквам нарастване в цената, тъй като това си е българската реалност. Когато има огромен празник, цените се подвигат ", сподели Ганчо Минчев.

Търговците обаче са уверени, че повишаване на рибата и особено на шарана няма да има. Ако въпреки всичко цената му се увеличи, ще е с не повече от 50 стотинки за кг. Според тях най-хубавият шаран за Никулденската софра тежи към 3 кг.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР